Editors are used thoughout Joomla! where content is created. TinyMCE is the default choice in most locations although CodeMirror is used in the template manager. No Editor provides a text box for html content.
Ένα σπάνιο ντοκουμέντο από το ημερολόγιο του Παναγιώτη Σταμπούλου
Οι γραμμές που ακολουθούν είναι απόσπασμα από την αδημοσίευτη γραπτή μαρτυρία του Παναγιώτη Σταμπούλου, που παραχώρησε στους Γιάννη Κουβά και Βασίλη Γόβατζη και εκείνοι με τη σειρά τους στο Ιστορικό Αρχείο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Γεννημένος στα Βουρλά το 1901, ο Σταμπούλος έζησε τις ευτυχισμένες μέρες στη Μικρά Ασία, την Καταστροφή του 1922 και την αιχμαλωσία από τους Τούρκους. Ήταν από τους πρώτους «σκηνίτες» της περιοχής γύρω από το Νοσοκομείο Συγγρού. Εκείνη ακριβώς την ημέρα που γεννήθηκε η Καισαριανή. Την επιμέλεια του πολύτιμου κειμένου έκανε ο ιστορικός (συνεργάτης του Κέντρου μας) Ιάσων Χανδρινός.
Η εγκατασταση των Μικρασιατων προσφυγων μεσα απο τον Τυπο 1922-1930
Πτυχιακή εργασία της συνεργάτιδας του Τμήματος Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δέσποινας Κορεντίνη
"...Προσπάθησα να αναδείξω πως ο Τύπος της εποχής φώτισε την έλευση των προσφύγων και την εγκατάσταση τους στο ελληνικό κράτος σε όλες του τις παραμέτρους. Χωρίς τον Τύπο τα συγκλονιστικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν θα είχαν συσκοτιστεί από τον εκάστοτε διαμεσολαβητή της Ιστορίας.
Η αλήθεια όμως καιροφυλαχτεί και είναι κρυμμένη μέσα στις χιλιάδες σελίδες των εφημερίδων και περιοδικών της εποχής που την φωτίζουν, δικαιώνοντας τους πρόσφυγες , την Μνήμη και την Ιστορία τους."
Η εργασία, είχε πραγματοποιηθεί αρχικά από τους μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής του Σχολικού Έτους 1995-96 και στη συνέχεια τα μέλη της γυμνασιακής ομάδας του Οικολογικού Εργαστηρίου Δήμου Καισαριανής την ολοκλήρωσαν και την εμπλούτισαν με φωτογραφικό υλικό. Το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου Καισαριανής ενίσχυσε οικονομικά και ηθικά την προσπάθεια αυτή.
Σε μια από τις πιο ιστορικές αθηναϊκές συνοικίες, την Καισαριανή, επονομαζόμενη και «Στάλινγκραντ των Δεκεμβριανών» (από τις μάχες του Δεκέμβρη του ’44, όταν πολιορκήθηκε από τους Άγγλους και Ταγματασφαλίτες), εγκαταστάθηκε σημαντικός αριθμός αρμενίων προσφύγων στα τέλη του 1922.
Ευχαριστούμε για την παραχώρηση του δικαιώματος παραχώρησης του κειμένου τον συγγραφέα και το περιοδικό «ΑΡΜΕΝΙΚΑ»* Ιούνιος - Ιούνιος 2013 τεύχος 77
Κωσταντίνας Μπαμπατζάνη, φοιτήτριας του Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα την πολεοδομική και αρχιτεκτονική εξέλιξη της Σμύρνης κατά τον 17ο - 18ο αι.